Magyar    |    English
fej

Aktualitások

Látogatás az EMMI Nagykanizsai Javítóintézetében

Május 12-én látogatást tettünk az EMMI Nagykanizsai Javítóintézetébe, ahol olyan 12 és 21 év közötti fiúk vannak elhelyezve, akiknél a bíróság elrendelte az előzetes letartóztatást vagy jogerős javítóintézeti elhelyezést.
A látogatás során lehetőségünk volt megtekinteni az épület egy részét: a közösségi helyiségeket, tanuló termeket, sporttermeket.
Az intézményvezető egy rövid előadás keretében beszélt a fogvatartottak szigorú napirendjéről. A korai kelést követően kötelező tanórákon kell részt venniük a gyerekeknek. Délután különböző foglalkozások közül választhatnak, ilyenek például a kézműves tevékenységek, sportfoglalkozások, de a mosás, takarítás, rendrakás szintén a napi kötelezően elvégzendő feladatok közé tartozik.
A beszélgetés során a tanodások is tehettek fel kérdéseket.

Alapítványunk második alkalommal vett részt a Teszedd! mozgalomban. A 20 főből álló lelkes csapat egész délelőtt azon munkálkodott, hogy tisztábbá varázsolja a falu utcáit. A munka végeztével finom ebéd várta a gyerekeket, a meglepetésről pedig Betti néni gondoskodott. Egy TE SZEDD tortát készített a dolgos csapatnak. 

 

A Nap Harmata Közhasznú Alapítvány sikeresen pályázott a Szimbiózis Alapítvány, Szociális Farmok létrehozásához kapcsolódó regionális roadshow megvalósításának felhívásra. A projekt keretében a két Alapítvány munkatársai Galambokon, a szociális farm létrehozása iránt érdeklődők részére, 2016. március 4-én tájékoztató és hálózatosodást segítő rendezvényt tartottak.

A roadshow elindítója a SZIMBIÓZIS Alapítvány volt, amelynek fő célcsoportját a fogyatékkal-, autizmussal élők, értelmileg akadályozottak alkotják. Jakubinyi László, a Szimbiózis Alapítvány létrehozója, előadásában ismertette a szociális farm fogalmát, tevékenységeit, példákon keresztül bemutatta az Európai Unióban működő szociális farmokat. Az érdeklődők képet kaphattak arról, hogy hazánkban milyen lehetőségei vannak azoknak a szervezeteknek, vagy magánszemélyeknek, akik szociális farm létrehozásán gondolkodnak, illetve milyen pályázati lehetőségek várhatóak az idén.Az előadást A Nap Harmata Közhasznú Alapítvány közösségi kemencéjében elkészített ebéd követte. A roadshow-t egy kötetlen beszélgetés zárta.

A Kemence elnevezésű projekt keretében sikerült egy kemencét építeni, ennek köszönhetően 2015 április és december között számos közösségi programon vehettek részt a galamboki és a környező településről érkező érdeklődők. A kíváncsi fiatalok a pék és a vendéglátás szakmákba is betekintést nyerhettek, Szabó Zsolt zalakomári pékmester segítségével, irányításával.

 

Az Alapítvány 3. hírlevele

A link-re kattintva megtekintheti A Nap Harmata Alapítvány harmadik hírlevelét.

Zalai Hírlapban megjelent sajtóközlemény

Az Alapítvány, Zalai Hírlap - 2015.01.30-ai számában megjelent sajtóközleménye.

2014.12.13 - Karácsonyi rendezvény a Tanodában

A Nap Harmata Közhasznú Alapítvány TÁMOP 3.3.9.C-12-2012-0011-es számú, Galamboki Fészek Tanoda elnevezésű projekt karácsonyi, nyitott tanodai rendezvénye. A rendezvényen a tanodás tanulók mézeskalácsot sütnek, festhető falemezeket díszítenek karácsonyi mintákkal, valamint karácsonyi dalokat énekelnek.

AjándékozásKészülnek a mézeskalácsok

A rendedezvényről további képeket Facebook albumunkban tekinthet meg.

2014. Mikulás

A szorgalmas, jó gyerekeknek a Tanodába is eljuttatta a Mikulás a kis csomagokat. :-)

Mikulás csomagot kapnak a TanodásokMikulás csomagot kapnak a Tanodások

Készülődés az ünnepekre

Tanulóink papír díszeket vágnakdíszek a falon

díszek a falondíszek a falon

2014.11.15 - Kalandpark, Gyenesdiás

A Galamboki Fészek Tanoda hatodik kirándulása a Gyenesdiási Kalandparkba került megszervezésre, ahol is 2014. november 15-én, szombaton a gyerekek fáról-fára haladva tehették próbára bátorságukat, majd hazafelé a Keszthelyi McDonald's-ban pihenhettek meg Big Mac szendvicsek társaságában.

Kalandpark, csoportképKalandpark, akadályok

A kirándulásról további képeket Facebook albumunkban tekinthet meg.

2014.11.06 - 07. Digitális Esély 2014 díjátadó, Informatika a Társadalomért Konferencia, Balatonfüred

Digitális Esély 2014 pályázat nyertes oklevél

Az Alapítvány sikeresen pályázott a „Digitális Esély 2014” pályázatra, amelyet a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács (NHIT) és az SAP szoftvercég hirdetett meg. Az ünnepélyes eredményhirdetés - melyen 11 hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkozó civil szervezetet díjaztak, összesen több, mint 6 millió forinttal - 2014. november 6-án, az 5. alkalommal megrendezett Infotér konferencia keretében történt, melyen az Alapítvány egy munkatársa vehette át a fent is látható Oklevelet.

Csoportkép a díjazottakról

Az eseményről kiadott hivatalos sajtótájékoztatót ide kattintva tekintheti meg.

2014.10.18 - Mesztegnyői kirándulás

A Galamboki Fészek Tanoda ötödik kirándulása Mesztegnyőn került megszervezésre, ahol is 2014. október 18-án, szombaton az erdei kisvasúttal kirándultak a fiatalok, majd hazafelé Marcaliban megbirkóztak életük eddigi legnagyobb hamburgerével.

Mesztegnyő, Erdei kisvasút útvonalnagy az a hamburger...

A kirándulásról további képek Facebook albumunkban tekinthetők meg.

2014.10.11 - VII. Galamboki Gesztenyés nap

Alapítványunk munkatársai részt vettek az őszi Gesztenyés Napon, mely a Galamboki Hagyományőrző Közhasznú Alapítvány szervezésében került megrendezésre. A rendezvényen a fiatalok kézügyességüket fejleszthették bőrözéssel és tökfaragással, míg az idősebbek főzőversenyen vehettek részt.

Gesztenyés Nap

tökfaragásbőrözés

Az eseménytől további képek Facebook albumunkban tekinthetők meg.

2014.09.27. - Kis-Balaton Háznál és Kányavári sziget

A Galamboki Fészek Tanoda negyedik kirándulása a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban került megszervezésre, ahol is a Kis-Balaton Ház és a Kányavári-sziget került meglátogatásra.

Kis-Balaton

A kirándulásról további képek Facebook albumunkban látahatók.

Háztartási ismeretek foglalkozás

A tanodás diákok háztartási ismeretek foglalkozáson vettek részt, ahol mindenki nagy örömére kókuszgolyót formáztak és gofrit sütöttek.

készülnek a kókuszgolyókgofri sütés

A foglalkozásról még több képet Facebook albumunkban láthat.

Falusi turisztikai nap

Alapítványunk munkatársai részt vettek a “Falusi turisztikai nap”-on, az Európai együttműködés napja keretében, 2014. szeptember 20-án, Magyarszerdahely községben, közösen az 5 Postakocsi és a Kézműves Akadémia 2 című projektek bemutatásával.

További képeket az eseményől Facebook oldalunkon tekinthetnek meg.

Galamboki Fészek Lap 2014 - A nyári foglalkozásokról

A tanulóink élménybeszámolóiból szerkesztett Fészek lap, az alábbi link-re kattintva tölthető le.

Úti film Galambokról

A Nap Harmata Alapítványban a TÁMOP-3.3.9.C-12-2012-0011 jelű "Fészek Tanoda" elnevezésű pályázat keretén belül, nyári szabadidős foglalkozások kerültek megrendezésre július folyamán. A Tanodás diákok a Fotó és videó szakkör alkalmával úti filmet forgattak Galambokról.

2014.07.07-től 2014.08.01-ig nyári szabadidős foglalkozások a Tanodában

A Nap Harmata Alapítványban a TÁMOP-3.3.9.C-12-2012-0011 jelű tanoda pályázat keretén belül, nyári szabadidős foglalkozások kerülnek megrendezésre július folyamán.

Sport foglalkozás:

Sport foglalkozás - futásSport foglalkozás - boksz

Sport foglalkozás - foci

Dráma tagozat:

Kézműves foglalkozások:

Fotó, videó szakkör:

 

Az alapítvány második hírlevele

A linkre kattintva letöltheti A Nap Harmata Alapítvány második hírlevelét.

2014.04.26 - Húsvéti karaoke party és a hamburgerek

a lányok megmutatják mit tudnakhamburgerek

Nyitott Tanodai programunkról további képeket ide kattintva találhat.

2014.04.05 - Bivalyrezervátumi kirándulás

A harmadik kirándulás alkalmával a Kápolnapusztai Bivalyrezervátumot látogattuk meg a fiatalokkal, itt testközelből láttak bivalyokat, szürkemarhákat és egyéb háztáji állatokat. A kirándulást pizzázással zártuk.

séta a rezervátumbanbivalyokat is láttunk

További fotókat Facebook albumunkban talál kirándulásunkról.

2014.03.08 - Farsang a Tanodában

beöltözvemajdnem kész az ebéd

jó étvágyat

További képeket ide kattintva tekinthet meg.

Hóvirág az udvaron

hóvirághóvirág

2014.01.18. Keszthelyi kirándulás

A Tanodások második kirándulása Keszthelyen került megszervezésre, a tanulóinkkal a Festetics kastély Vadászati Múzeum és Modellvasút kiállítását tekintettük meg, ezt követően pedig városnézésre és egy Balaton parti sétára került sor. A végén pedig a McDonalds-ban csillapítottuk éhségünket.

A múzeum előttintegetős kép

További képeket Facebook albumunkban találhat.

2013.12.24-i Zalai Hírlapos megjelenés a TÁMOP 2.6.2. Pályázatról

TÁMOP 262 megjelnés a Zalai Hírlapban

A karácsonyfa

A gyerekek díszítik a karácsonyfátKarácsonyfa teljes pompájában

Készül a karácsonyi díszítés a Tanodában

Azünnepi motívumok kivágására vállalkozó kis önkéntesekkülső fényfűzér

2013.11.26 - Kirándulás a Cinema Nagykanizsa moziba

A Galamboki Fészek Tanoda első kirándulása a Cinema Nagykanizsa moziban. A gyerekek pattogatott kukorica és üdítő társaságában egy 3D-s filmet néztek meg.

mozi előtti csoportképa film előtti pillanatok

További képeket Facebook albumunkban találhat.

Széllel szemben

A Liget Műhely Alapítvány 2013. ősz folyamán pályázatot hirdetett hazai és határon túli könyvtárak, színházak, múzeumok, kulturális és oktatási intézmények, civil szervezetek számára, amelynek keretében az Alapítvány saját kiadványai közül adományozott szervezetünk részére.
A Liget Műhely Alapítvány segítségével megalapozásra kerül a Galamboki Fészek Tanodánk könyvtára, ahol a tanodás fiatalok szabadidejükben olvashatják a kiadványokat.
A szabadidős foglalkozásokon bemutatásra kerülnek a kiadványok, megismerésre kerül a Liget Műhely Alapítvány honlapja, a fiatalok tájékozódnak az aktuális pályázati kiírásokról, elolvashatják a gyerekek által írt történeteket, megbeszélhetik azokat. Amennyiben kedvet éreznek az íráshoz, rajzoláshoz, szakember segítségét kérhetik terveik megvalósításához.
A Szitakötő gyereklap a Tanoda különböző programjain, vetélkedőin nyereményként kerül kiosztásra.
A projekt 2013. november 11 - 2014. május 31. között 50.000 Ft felhasználásával a Liget Műhely Alapítvány támogatásával valósul meg.

Az alapítvány első hírlevele

A linkre kattintva letöltheti A Nap Harmata Alapítvány első hírlevelét.

2013.11.09. Kulturális napon készült alkotások

Kitárt szárnyú madarat ábrázoló rajz.Magyarországot ábrázoló kép.

NTP-HHT-MPA-12-024 A hátrányos helyzetű térségekben élő tehetséges fiatalok támogatása, Galamboki tehetségek elnevezésű projekt folytatásaként megrendezésre került Kultúra napon a rajzversenyben részt vevő alkotások az alapítvány Facebook és Google+ oldalain is megtekinthetőek:

Facebook album

Google+ album

2013.11.03.

A Nap Harmata Közhasznú Alapítvány megkapta a 32 óraszámú Álláskeresési technikák képzés elnevezésű programhoz a programakkreditációs tanúsítványt.

2013.10.30. Google+ megjelenés

Regisztrálásra került az alapítvány Google+ profilja, így a profilon keresztül megtekinthetőek az Alapítvány által megvalósított programokon, rendezvényeken, egyéb eseményeken készült fényképek.

2013.10.30. Zala Hírlapban megjelent cikk

2013.10.30-án Zalai Hírlapban megjelnt cikk a Tanodáról

2013.10.26. Sport rendezvény

Tehetséges sport nap résztvevői

Megrendezésre került az NTP-HHT-MPA-12-024 A hátrányos helyzetű térségekben élő tehetséges fiatalok támogatása, Galamboki tehetségek elnevezésű projekt keretein belül a Sport nap. A fiatalok foci, asztali tenisz, és csocsó versenyszámokban mérhették össze tudásukat. Az egész délelőtt tartó megmérettetések után a díjkiosztón a győztesek átvehették jutalmaikat, ezt követően pedig minden jelenlévőt vendégül láttunk egy finom ebéden. A sport napon készült fotók az alapítvány Facebook és Google+ oldalain is meg tekinthetőek:

Facebook album

Google+ album

2013.08.31. Az alapítvány első újságmegjelenése

Újság megjelenés

2013.07.28. Facebook megjelenés

Regisztrálásra került az alapítvány nyilvános facebook profilja.