Üdvözöljük honlapunkon!

SIHU-190 Ethos Land

Galambokon SIHU-190 Ethos Land Interreg Társadalmilag felelős idegenforgalmi szolgáltatók hálózatának létrehozása projekt keretein belül alakítottuk a Somogyi Béla utca 14. sz. alatti szálláshelyünket.

Az ˝ETHOS LAND˝ projekt fő célkitűzése a programterület fenntartható fejlődésének biztosítása, ami az etikai értékeken, társadalmi felelősségvállaláson és helyi gazdaságon alapul, kiemelve a természeti és kulturális adottságok kihasználását a turizmus igényeire.

A szálláshely „Fészek Fogadó” néven várhatóan 2020.júliusától a tetőtérben kialakított három szobában kezdi meg működését. Kialakításra került a vizesblokk is, külön férfi-női zuhanyzóval, mosdóval, WC-vel.

Vendégeink az Alapítvány honlapján keresztül, illetve a Fészek Fogadó Facebook oldalán keresztül jelezhetik szállásigényüket.
Amennyiben kérdése van, keressen bizalommal.

Ethos Land

SIHU-190 Interreg Társadalmilag felelős idegenforgalmi szolgáltatók hálózatának létrehozása

Az ˝ETHOS LAND˝ projekt fő célkitűzése a programterület fenntartható fejlődésének biztosítása, ami az etikai értékeken, társadalmi felelősségvállaláson és helyi gazdaságon alapul, kiemelve a természeti és kulturális adottságok kihasználását a turizmus igényeire.

A programterület Szlovénia északkeleti részét a Magyarország dél nyugati részét foglalja magába, ezek országaikban a kevésbé fejlett régiók közé tartoznak. A gyakorlat azt mutatja, hogy az egyes régiók nemzeti szinten nem tudnak önállóan azonos ütemben fejlődni, hiszen a kevésbé fejlett régiók nem kapják meg a fejlett régióktól a szükséges segítséget.

A projekt fő célkitűzését követő, tervezett projekttevékenységekkel következményként hozzájárulunk a program három kulcsfontosságú, specifikus célkitűzéséhez. Tevékenységeink azon alapulnak, hogy az új turisztikai desztinációkat a szálláskapacitásokkal együtt beillesszük a környezetbe, különösen ott, ahol nem nagy az idegenforgalmi kínálat, de elegendő természeti és kulturális érték áll rendelkezésre, amit gondosan és az etikai elvekkel összhangban ki is használhatjuk.

Az etikus turizmus szolgáltatói számára helyi etikus hálózat kialakításával és együttműködésével, valamint új szolgáltatók bevonásával a piacra hozzájárulunk a helyi gazdaság kialakulásához, illetve erősödéséhez, amit a program specifikus célkitűzése is követ.

Az etikus turizmus magában foglalja a szociális vállalkozás elemeit, kielégíti a hátrányos helyzetű csoportok egzisztenciális szükségleteit, megóvja a környezetet, helyi termékeket és szolgáltatásokat kínál, bevonja a helyi lakosságot. Az ilyen gazdasági fejlődés kétségen kívül javítja a térség tekintélyét és láthatóságát, versenyképességét. Az etikai és etnikai kínálat a turista számára jó tapasztalatokat biztosít szabadideje eltöltéséhez, kellemes érzést nyújt annak tudatában, hogy hozzáállása a vendégszeretet nyújtó környezethez és társadalomhoz felelősségteljes.

A Nap Harmata Alapítvány a projekt keretén belül többek között műhelymunkákat szervez, mezőgazdasági képzést folytat, valamint turisztikai szálláshely kialakításában vesz részt.

A projekt keretein belül A Nap Harmata Alapítvány 220.984,40 Euro ERFA támogatásban részesült.

A SIHU-190 projekt partnerei:
Szlovén Vidék Közhasznú Nonprofit Kft.
Center Duo
Szakonyfalu Község Önkormányzata
Makrobios Panonija
Zavod za socialni razvoj MS

Helyi Szolgáltatók

Gerencsérné Kovács Mónika

Hagyományos, ízfokozó, adalék- illetve színezőanyag mentes alapanyagokból, kovásszal készít kenyeret, péksüteményeket. Otthonában készíti termékeit megrendelésre, hamarosan üzlete nyílik Galambok szívében.

Elérhetőségek:
+36304523496
Cím: 8754 Galambok, Somogyi Béla utca 37.

Pappné Csordás Márta tésztakészítő

Hagyományos alapanyagokból és teljes kiőrlésű lisztekből is, kézzel készít száraztésztákat ((pl. cérnametélt, csiga, kiskocka, nagykocka, eperlevél, széles metélt stb.) és süteményeket (zalai lakodalmas cukorperec, kosárka, aprósütemények) Galambokon, melyet a helyi és a környékbeli termelői piacokon értékesít, valamint telefonos egyeztetés után személyesen is átvehetők otthonában.

Elérhetőségek:
+36302878077
Facebook Oldal
Cím: 8754 Galambok Honvéd utca 33/A

Steinbeck Orsolya sajtkészítő

Nagyrécsén él, otthonában készíti kézműves sajtjait tehén és kecsketejből. Házi sajtjai adalékanyagtól mentesen, hagyományos kézi eljárással készülnek.

Kínálatában megtalálhatók különböző típusú és ízesítésű sajtok, félkemény sajtok, gyúrt sajtok mint pl: parenyica és kemény sajtok, valamint friss házi készítésű natúr és gyümölcsös joghurtok.

Joghurtjainak ízesítéséhez saját készítésű házi lekvárjait használja.

Célja a minőségi magyar, paraszti hagyományokra épülő házi készítésű tejtermékek előállítása és fogyasztásának népszerűsítése.

Elérhetőségek:
+36205732726
steinbeck.orsolya@gmail.com

Szabadicsné Madaras Katalin

2019 februárja óta foglalkozik házi készítésű kézműves szappanokkal. Különféle bőrtípusokra készít szappanokat, szappanvirágokat, boxokat, kaspókat.

Egyedi igényeket is igyekszik teljesíteni. Szappanjai Zalamerenyén a Pálos malomban tekinthetők meg.

Elérhetőségek:
+36302775257
Facebook Oldal
Cím: 8747 Zalamerenye, Pálos malom 129/2

Szólák László

Szólák László galamboki őstermelő, családi gazdálkodó galamboki birtokán zöldség és gyümölcstermesztéssel, valamint szőlő és borkészítéssel foglalkozik.

Az általa gondozott szőlőben Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Zweigelt fajtákból állít elő kiváló minőségű vörösbort.

Terményeit helyben értékesíti, de szervez borkóstolót, ahol a borok mellé bográcsos ételeket is fogyaszthatnak a vendégek. (pl. vadpörkölt).

Elérhetőségek:
+36305137002Turisztikai csomag

Küldjön nekünk üzenetet!

A Küldés gombra kattintva elfogadja az Adatkezelési tájékoztatós és hozzájárul személyes adatai kezeléséhez.

kapcsolatfelvétel

Székhely: 8754 Galambok, Somogyi Béla út 14.

Gyerekház, Tanoda: 8754 Galambok, Ady Endre utca 59. •
Telefon: 30/913-6230

E-mail: napharmata@gmail.com

Nyílvántartásba bejegyző bíróság: Zalai Megyei Bíróság: 20-01-0001104

Adószám: 18269033-1-20

Tárhelyszolgáltató

Grafimax Studio Kft

Székhely: 2013 Pomáz, Toldi Mihály utca 4.

Iroda: 2013, Mátyás király utca 43.

E-mail: info@hostmax.hu